неділя, 21 лютого 2016 р.

ПРОГРАМА "ВЧИТЕЛІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - АГЕНТИ ЗМІН" У ЧЕРНІВЦЯХ СТАРТУВАЛА. ДЕНЬ ПЕРШИЙ.

 

 І ось настав довгоочікуваний день - 21 лютого - день зустрічі обраних "агентів змін" для початку плідної праці. 15 щасливчиків, а краще сказати - найпрацьовитіших англомовних бджілок зустрілися так сказати, воочію. Ось їхні імена. Вірніше, для мене, особисто, це до сьогоднішнього дня були імена - а від сьогодні - це колеги, і думаю, що в подальшому - хороші друзі. Отже, до участі у програмі "Вчителі англійської мови- агенти змін" було обрано - Юлію Дарійчук  та Аліну Стангрет  із спеціалізованої школи №22 , Олесю Гуменюк (гімназія №3), Андрія Вербового  (гімназія №6), Олену Молодек (гімназія №7) та Іванну Тимчук - місто Чернівці. (так і не зрозуміла, чи Іванна зі школи №3 як пише у списку, чи з училища №3). З районів були обрані - я та Уляна Косован (Вижницький район), Галина Печінка та Світлана Савчук (Сторожинецький район), Світлана Руміга та Світлана Онищук (Кіцманський район), Леся Бурлака (Кельменці), Олена Мінтянська (Заставнівський район) та Олена Горган (Сокиряни). Here we are:
Наша дружна команда "ABC" - Agents of Bright Changes
     Розпочалося все із урочистого відкриття - старту програми. Привітати нас прийшли директор інституту післядипломної педагогічної освіти пан Білянін, пані Тамара Богачик, пані Ірина Ісопенко (заступник директора департаменту освіти і науки), наша рідна Світлана Михайлівна та гостя з м.Києва, національний координатор програми пані Інна Тимченко (sorry, якщо я когось не так назвала за регаліями чи прізвищем).


     Приємними були для нас слова усіх виступаючих. Ми відчули себе най-най-най кращіщими (як каже пані Тамара). Ніс задерся (у мене) до висот, голова гордо піднялася, плечі розправилися. Також додавала святкового і урочистого настрою присутність місцевого телебачення ТВА. (наразі на їхньому сайті ще нічого немає, тому відео їхнє додам пізніше).


Шкода, що ніхто із облдержадміністрації не захотів (а чи не мав змоги) нас зуважити.
Тренер Британської ради (і наш) Олеся Яківчик дає інтерв'ю.

  Після урочистих церемоній у нас розпочалася робота. Спочатку Світлана Михайлівна ознайомила нас з планом роботи на тиждень та нашими завданнями на цей тиждень, та на перспективу. Ми всі готові до праці, співпраці і в очікуванні нового досвіду та sharing  ideas.




                                    







 А  сьогодні у нас був день знайомства, день праці у команді, день кооперації та колаборації. Спочатку у нас було Activity "Getting to know each other" а також grouping and regrouping у різних варіантах. Ми пограли у гру Change places if...спочатку з одним ведучим, потім зі зміною ведучого. Потім ми Lined-up from January to December. Наступною була презентація свого сусіда - name, place and hobby.

Для того, щоб краще запам'ятати імена один одного, Олеся провела з нами гру. Ми написали свої імена на бейджиках, потім передавали один одному мяку іграшку, говорячи Olena to Svitlana, Svitlana to Uliana і т.д. Потім ми цю іграшку передавали, називаючи просто ім'я людини, якій ми передаємо.  Згодом ми зробили те ж саме, але вже без бейжиків. Нарешті потрібно було назвати імена всіх присутніх, з чим я справилася легко.
   Наступне завдання було творчим - намалювати свій прапор та презентувати у ньому себе.

Усі "агенти" виявилися творчими людьми. Далі відбулося mingling. Тобто, кожен учасник робив висновок із побаченого намальованого на прапорі про цю людину.

Далі була презентація своїх колег за прапором.

Далі ми з наших прапорців зробили один гарний великий прапор і назвали нашу уявну "країну" у якій ми будемо жити цей тиждень - ABC - Agents of Bright Changes. Після різних варіантів назви ми дружно дійшли згоди і зупинилися саме на цій назві.






    
У цій роботі ми якраз показали свою кооперацію та колаборацію. Далі настав час створити правила для групи. Для цього ми розподілилися на 1-2 і сформували нові групи для обговорення правил. Мозковими центрами у цьому виді діяльності стали Андрій та Олена Молодек (мушу вживати прізвище, бо Олен маємо аж три, рівно як і Світлан). після презентації своїх правил були створені загальні правила для всієї групи. Тут ми показали вміння працювати толерантно та обирати найважливіше з важливого.



Олена презентує  правила.

Тоді Олеся провела з нами цікаву вправу - потрібно було представити свій рингтон та сказати, чому ти його вибрав. 





. Цією вправою ми плавно підійшли до ще одного важливого правила - культури користування  мобільними телефонами. Але, як на мене - це було зайве, бо у нас зібралися всі дуже культурні люди, які знають, що мобільні телефони треба mute під час таких міроприємств. Проте, правило ми записали.
    Потім нам роздали дуже гарні "чемоданчики", на яких ми написали свої очікування від тренінгових занять на цьому тижні роботи.





І на приємній радісній ноті було проведено feedback  за сьогоднішній день. З піднесеним настроєм ми looking forward to working tomorrow .

Шановні колеги, хто мене читає. Якщо я щось забула, або перекрутила, прохання - або коментарі, або завтра особисто.

1 коментар: