неділя, 14 лютого 2016 р.

ЗАКРИТТЯ КОНКУРСУ "УЧИТЕЛЬ РОКУ-2016" В ЧЕРНІВЦЯХ

Урочисте закриття ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016» відбулося 13 лютого на базі Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини». 
У ІІ турі конкурсу брали участь 46 педагогів краю. Переможцями конкурсу визначено учителя англійської мови Чернівецької гімназії №5 Олесю Яківчик; вчителя історії Чернівецької загальноосвітньої школи I-III ступенів №16 Любов Ворожбит; вчителя математики Селищанського навчально-виховного комплексу Сокирянського району Олега Бурдейного; вчителя предмета «Захист Вітчизни» Чернівецької спеціалізованої школи I-III ступенів фізико-математичного профілю №6 Андрія Бабюка.
Від імені високопрофесійного журі конкурсантів привітали: голова журі у номінації «Англійська мова» Надія Єсипенко та заступник голови журі у номінації «Захист Вітчизни», полковник Іван Хомік.
Учасників конкурсу привітали директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Григорій Білянін та голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Володимир Дудчак, які зазначили, що Буковина славиться своїми здобутками, толерантністю та визначними особистостями, серед яких - чимало педагогів. Конкурс «Учитель року» дозволяє побачити на буковинській педагогічній ниві ті кращі зірки, які у важкі часи роблять все можливе, щоб передати свій багаж знань майбутноьому поколінню.
Натхненно та сердечно привітала переможців директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Палійчук. «Ми сьогодні зібралися, щоб ще раз підкреслити, що почеснішої місії, ніж місія Вчителя, немає і бути не може. Вітаю голів територіальних громад, які мають рухати децентралізацію в країні. Вони сьогодні з нами, бо їм випала честь будувати освітній простір у процесі децентралізації у своїх громадах, а ми будемо разом з ними рухати цю реформу.
Словами неможливо оцінити важку працю вчителя, бо неможливо словесно оцінити людину, в руках якої доля кожної окремої дитини, доля сім’ї, народу, майбутнє нації. Напевно тому працю вчителя вважають неоціненною. Саме ваша дорога праця формує майбутнє України вже сьогодні! Хтось з мудрих сказав: "Виховання - це посилання листів у поштові скриньки дитячої свідомості". Коли відправив цей лист ти знаєш, але чи дійде він до адресата, чи буде прочитаний - не знатимеш ніколи. Це ваша місія, шановні вчителі", – закцентувала очільник освіти краю.
Як голова оргкомітету, Оксана Михайлівна зауважила, що цьогоріч вперше в області зробили крок до прозорості проведення конкурсу. Кожного конкурсного дня на інформаційних сайтах з’являлися бали учасників - результат їхньої праці. Ще одним вагомим здобутком стала підтримка спонсорів. Окрім затвердженої премії за перше місце в розмірі 1378 грн., за друге - 918 грн. та за третє - 460 грн., вдалося знайти кошти для закупки подарункових сертифікатів мережі гіпермаркету "Епіцентр" на суми: за перше місце - 1750 грн., друге - 1500 грн. та за третє - 1000 грн. Окрема подяка спонсорам-керівникам Чернівецької філії "ПриватБанку" Євгену Маховікову та Ганні Ляшенко, які виділили 15 000 грн.: за перше місце - 1000 грн., за друге - 650 грн. та за третє - 525 грн.
У свою чергу, керівники філії привітали конкурсантів, побажали миру в сім’ях та фінансової стабільності.
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук подякував за нелегку вчительську працю та зазначив, що разом обов’язково буде досягнуто мети - розбудови економічно й духовно-багатої, вільної й незалежної України.
До вітальних слів та побажань приєднався також голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Георгійович Фищук, який запевнив: «Участь у конкурсі «Учитель року» – це не підготовка одного дня. Коли ми навчалися в школі, особливо в початкових класах, ми всі хотіли бути схожими на своїх вчителів. Вчителі – це та категорія людей, на яких сьогодні рівняються всі. Як в сім’ї, так і в колективі, суспільстві». Голова Чернівецької обласної державної адміністрації наголосив, що місія кожного вчителя сьогодні – це виховання патріота нашої нації, свідомого українця, який завжди буде готовий стати на захист своєї Батьківщини у складні для неї часи. Окрім того, Олександр Георгійович висловив щиру, подяку вчителям за те, що вони у цей відповідальний час проявляють себе як розуміючі, жертовні і віддані своїй праці громадяни. 
Олександр Фищук також висловив переконання, що всі переможці II туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016» на державному рівні проявлять себе фахівцями високого рівня, здатними творчо реалізувати як традиційні форми і методи, так і нові освітні технології.
«Конкурсні сторінки прочитано, але учительська праця не має ні канікул, ні перерв, ні відпочинку. Вона продовжується завжди. Ця праця дуже відповідальна, виснажлива, але така почесна!», – підсумувала церемонію урочистого закриття II туру Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності «Учитель року-2016» директор Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації. Окрім того, очільник освіти краю висловила щиру вдячність організаторам конкурсу, міським та районним органам управління освітою, методичним службам всіх рівнів, ІППОЧО, обкому і райкому профспілки працівників освіти і науки, керівникам та працівникам базових конкурсних навчальних закладів, головам та членам журі, педагогічним колективам краю, сім’ям педагогів-конкурсантів та самим конкурсантам, які, не дивлячись на такі важкі часи, змогли, зібравши в кулак всю свою волю, взяти участь у конкурсі.
Усіх учасників, лауреатів та переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016» було урочисто нагороджено. 
Позитивний настрій та затишну святкову атмосферу урочистостей створювали ансамбль зразкового художнього колективу вокального гуртка «Шарм» Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини» (керівник - Людмила Кірнадз); народний художній колектив гуртка класичного танцю «Арабеск» ЧОЦЕВ «Юність Буковини» (керівник гуртка-методист, лауреат обласної премії імені О.Поповича Галина Пупченко); учениця Лужанського ЗНЗ Кіцманського району Анастасія Флорескул; учениця СЗОШ №22 м.Чернівці, вихованка студії «Гранд Мюзик» Олександра Ткач та вихованці народного художнього колективу хореографічного гуртка «Україночка» ЧОЦЕВ «Юність Буковини» (керівники - Ксенія Папаніна та Яніна Олійник); переможці Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів і фестивалів, учасники 6-го сезону телевізійного проекту «Х-фактор» Олеся Франків та Олександр Атодирес - дует ФранкТодирес; народний художній колектив хореографічного гуртка «Україночка» ЧОЦЕВ «Юність Буковини» (керівник - Яніна Олійник); народний художній колектив гуртка сучасного танцю «ХХІ століття» ЧОЦЕВ«Юність Буковини». «Юність Буковини» (керівнк - Тетяна Любко); керівник вокальної студії Новоселицького будинку дитячої творчості Вадим Балашов під інструментальний супровід Костянтина Нікулаїци; вокальний квартет «Мрія» у складі вихованців народного художнього колективу вокальної студії «Мрія» ЧОЦЕВ «Юність Буковини» (керівник - Заслужений працівник освіти України Світлана Літовська) та студентів відділення «Народна хореографія» Чернівецького училища мистецтв імені С. Воробкевича (керівник - Володимир Долгий); 
Переможців визначено. Але для них це освітянське змагання – не фініш, а по суті – старт. Адже вони представлятимуть Буковину на загальнодержавному рівні.
 (За матеріалами сайту департаменту освіти).
Дивіться фото з сайту департаменту, та нижче мої фото та відео.
Голова журі Єсипенко Н.Г.

Грамоту вручають Білійчук Антоніні

Слово голови журі Єсипенко Н.Г.

Переможець ІІ етапу конкурсу в номінації "Англійська мова" Яківчик Олеся Мерославівна

Грамоту вручають Смеречинській Каті (я - на задньому плані)

Конкурсанти у залі.

Делегація Вижницького району у залі.

Конкурсанти у залі.
Виступ голови журі у номінації "Англійська мова" Єсипенко Н.Г.

Нагородження ІІІ місця

Нагородження ІІ місця

Нагородження І місця


Немає коментарів:

Дописати коментар