четвер, 20 липня 2017 р.

ЧОМУ ВЧИТЕЛІ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ - ЛОХИ?

Шановні колеги! Ми, як вчителі англійської мови завжди маємо шанс приймати участь у багатьох різних заходах, конкурсах і своєю працею можемо принести користь учням, батькам, школі. 
    Так було і з участю у проекті Go Camps. Вчителі-ентузіасти своєї справи написали заявки, створили презентації або відео про свою школу, пройшли відбір у проекті. Далі вони склали план роботи у таборі, провели два або й три тижні різноманітних заходів з учнями, дбали про волонтера - де він має жити та що він має їсти. І ці вчителі несподівано були нагороджені за свою працю - нагороджені організацією Go Global, нагороджені Міністерством освіти. Ура, всім школам, хто приймав участь у цім проекті мають надати 15 компютерів в рамках безоплатної допомоги від Китайської Народної Республіки

Тепер хочу розповісти, що не так сталося, як гадалося. Чомусь окремі начальники - відділу освіти, голови територіальних громад вважають, що прості вчителі - це лохи, що їхня праця нічого не варта. І ще вони вважають, що лист департаменту освіти теж для них - не указ.

Департамент освіти Чернівецької ОДА надіслав на райони такого листа. Тут чітко і ясно сказано перелік шкіл, які "начальство" мало би включити в список обовязково, а далі вже собі розподіляти за принципом "кому хочу".


Цей лист було надіслано ще в липні минулого року. Проте, Глибоцька ЗОШ І-ІІІ ступенів лише у квітні цього року дізналася, що вони, виявляється, мали би отримати компютери. Тобто, "начальство" від них приховало цей факт. Натомість, вони розподілили ці компютери на Глибоцький ліцей, який участі у Go Camps не брав. Коли вони вирішили ці компютери дати у ліцей ще у липні, та внесли в список не ту школу, і відповідно, у міністерський наказ про розподіл теж була внесена не та школа. Для того, щоб замилити очі Глибоцькій ЗОШ І-ІІ ступенів, їм у вересні дали якихось 10 компютерів (за словами "начальства" набагато потужніших, ніж "ці китайські"). Проте, якщо навіть і так, то ніхто не згадав, що вчителі англійської мови ЗАРОБИЛИ їх. Можливо, (поправте мене, хто у курсі), навіть ці компютери було надано, як презент від якогось депутата чи щось на кшалт цього.

Зараз, коли це питання піднялося, ще поки що не на дуже високому рівні, "начальство" обіцяє ще додати 5 компютерів у Глибоцьку ЗОШ. 

Питання, які виникають:
Яке право мав Глибоцький відділ освіти  проігнорувати лист департаменту?
Чому Глибоцьку ЗОШ лоханули?
Чому вчителі, які працюють, ніяк, хоча би добрим словом не згадані?
Хто за це відповість?

До речі, китайські компютери усі мають  у комплекті навушники, що дуже навіть би пригодилися в кабінеті англійської мови.

P.S. З розмов з колегами з інших областей: у Вінницькій області компютери дали, але кафедра іноземної мови їх не отримала; у Дніпропетровській області компютери на школу дали, але теж дирекція поставила питання, що "вчителі англійської мови тут ні при чому"

2 коментарі:

  1. Я вперше чую про комп'ютери, для мене це новина. Буду підіймати це питання. А взагалі хочу сказати, шо це - система нашої освти і не тільки, але ми маємо її потроху ламати.

    ВідповістиВидалити
  2. Я вірю, ні я ВПЕВНЕНА, що за такими як ти - майбутнє нашої освіти!!!!

    ВідповістиВидалити