понеділок, 6 лютого 2017 р.

Закриття року англійської мови у Вижницькому районі

(за матеріалами сайту eduvzn.gov.ua)

29 грудня 2016 року о 12 год. було проведено районний семінар на базі районного будинку дитячої та юнацької творчості,присвячений закриттю Року англійської мови.
           У заході взяли участь: Фуштей М. М., керівник апарату районної  державної адміністрації; М. Г. Андрич, начальник відділу освіти ; В. Ф. Ковдриш, завідувач РМК; Ковалюк Л. С., методист РМК, Борсук О. Я., методист РМК;  вчителі ЗНЗ.
       М. Фуштей, підводячи підсумки проведення Року англійської мови в районі відзначив роботу органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та територіальних громад, акцентувавши увагу на зміцненні фінансування навчально-методичної та матеріально-технічної бази закладів освіти. 
     М. Андрич зазначив, що у рамках заходів Року англійської мови в районі значно покращено матеріально-технічну базу . Громадською організацією «Вижницький молодіжний блок» виграно грант на вивчення англійської мови на суму майже 10 тис. доларів.«Рік англійської мови в нашому районі пройшов на достатньому рівні і маю надію, що він закінчиться не тільки виконанням заходів, а буде корисним у саморозвитку, здобутті знань, якості знань кожного учня» – підкреслив Михайло Григорович.

       Завідувач РМК Ковдриш В. Ф. у своєму виступі зазначив, що всі заходи затверджені наказом  наказом відділу від 14. 01.2016 №24 «Про затвердження Плану заходів із проведення у 2016 році в навчальних закладах району Року англійської мови в Україні» виконані в повному обсязі завдяки спільній роботі всіх учасників навчально-виховного процессу району. Зокрема, Климчук М. О. брала участь у  конкурсі для англійської мови «GoGlobal», де виграла грант і навчальний заклад отримав 15 комп’ютерів для кабінету англійської мови . Маріанна Олександрівна стала фіналістом  програми для вчителів  англійської мови  ТЕА, яка передбачає безкоштовну 6 тижневу поїздку в США .  Суттєво збільшився показник вивчення англійської мови у 2016/2017 н.р. Як основну іноземну вивчають всі учні району, що складає 100% від загальної кількості. 
        Методист РМК Ковалюк Л.С., звернула увагу присутніх на те, що упродовж 7-8 листопада  центром іноземних мов та міжнародних відносин ІППОЧО спільно з Чернівецьким професійним ліцеєм сфери послуг проведено дослідження рівня професійної компетенції учителів англійської мови в межах онлайн-тестування з питань технологій навчання, де учителі району показали добрі результати ( 45-40%). Варто відзначити результати учнів району  у ЗНО . У 2016 році за кількістю учнів, які набрали від 160 до 199,5 балів, Вижницька  посіла 1-е місце в районі . Вчитель англійської мови Длішньошепітського НВК  Климчук .М. О. стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2016».
       Косован Уляна Миколаївна, учитель Черешенської ЗОШ І-ІІІ ст. у своєму виступі зазначила, що участь у програмі «Агенти змін» передбачала декілька етапів, зокрема навчання у Львові, семінар-тренінг у м. Чернівці(21-27.02.2016 р.), відкриті уроки (РМО) для вчителів англійської мови (березень – Черешенська ЗОШ І-ІІІ ст.. та 12.04.2016р.- Вижницька гімназія) та  реалізація проекту була направлена на покращення якості викладання англійської мови в районі, підготовку тренерів з англійської мови Британською Радою в Україні відібрано дев’ять вчителів англійської мови Чернівецької області один з них  в нашому районі – Косован Уляна Миколаївна, учитель Черешенської ЗОШ І-ІІІ ст. За умовами Проекту впродовж вересня-грудня 2016року у вище названому навчальному закладі  проводились тренінги, круглі столи, практичні семінари відповідно до  проекту  «Реалізація Програми «Вчителі англійської мови – агенти змін»

        Порівняно з минулим роком суттєво зросла не лише кількість літніх мовних таборів (з 4 до 7), їх учасників з 125 до 270 учнів, а й кількість волонтерів. Підсумовуючи свій виступ, Лідія Степанівна підкреслив, що напрацювання, які ми отримали в ході реалізації Указу Президента необхідно продовжувати і системно використовувати в наступні роки, адже знання мови – це необхідність у сучасному суспільстві.  У контексті оновлення змісту навчання і виховання результативність дасть тільки творча співпраця учня, учителя,батька.
                     За високий професіоналізм в роботі  Фуштей М. М., керівник апарату районної  державної адміністраціЇ  нагородив грамотами районної державної адміністрації та районної радиГаврилюк Оксані Савеліївні, учителю англійської мови Вижницької ЗОШ І-ІІІ ст.,  Сенчук Надії Йосипівні, учителю англійської мови Вижницької гімназії, Косован Уляні Миколаївні, учителю англійської мови Черешенської ЗОШ І-ІІІ ст., Климчук Маріанні Олександрівні, учителю англійської мови Долішньошепітського НВК,  Савчук Мар’яні Дмитрівні,  учителю англійської мови НВК «Вашківецька гімназія», Заришняк Анні Дмитрівні, учителю англійської мови НВК “Берегометська гімназія», Панасенко Марії Юріївнї, учителю англійської мови Вижницької ЗОШ І-ІІІ ст.

                 Начальник відділу освіти Андрич М. Г.   урочисто нагородив грамотами відділу освіти районної державної адміністрації та райкому профспілки працівників освіти і науки  за активну участь у проведенні Року англійської мови в районі та за вагомий внесок у справу виховання та навчання таких педагогічних працівників:     Григорець Світлану Танасіївну, учителя ВашківецькаЗОШ І-ІІІ ст.,  Стринадко Людмилу Дмитрівну , учителя Карапчівської ЗОШ І-ІІІ ст. Маковійчук Антоніну Іванівну , учителя Вижницької ЗОШ –інтернат,    Бенько Галину Тарасівну , учителя Виженської ЗОШ І-ІІ ст., Ковалюк Марію Іванівну, учителя Чорногузівська ЗОШ І-ІІІ ст.,Петрович Наталію Дмитрівну, учителя  Черешенської ЗОШ І-ІІІ ст.,Данко Ольгу Іванівну, учителя Лопушнянської ЗОШ І-ІІІ ст., Курик Людмилу Іванівну, учителя Бабинського НВК, Гуцуляк Роксолану Савівну, учителя Вижницької гімназії,Турчинець Тетяну Ярославівну, учителя Кибацької ЗОШ І-ІІ ст., Середюк Галину Михайлівну, учителя Замостянської ЗОШ І-ІІІ ст.,Ткачук Мар’яну Онуфріївну, учителя Берегометська ЗОШІ-ІІІ ст. №2,  Паринюк Галину Миколаївну, учителя Слобода-Банилівського НВК,   Ткачука  Олега Дмитровича, учителя Міліївської ЗОШ І-ІІІ ст.,  Гавриш Іванну  Валентинівну,  учителя Банилівської ЗОШ І-ІІІ ст.
         Грамоту Департаменту  освіти і науки облдержадміністрації за високий професіоналізм в роботі було вручено  Косован Уляні Миколаївні, учителю англійської мови Черешенської ЗОШ І-ІІІ ст..
             Подяку Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області за належну координацію проведених заходів до Року англійської мови було вручено  Ковалюк Л. С., методисту РМК .

           Насамкінець, за результатами семінару , було підбито підсумки та прийнято відповідні рекомендації  
         Рік англійської мови завершився, але за підтримки міжнародних неурядових організацій розроблені комплексні програми до участі в яких  запрошуємо всіх учителів англійської мови  в наступному році.




Немає коментарів:

Дописати коментар